Wist je dat die ‘late night snack’-trek in de avond ook een teken kan zijn van vermoeidheid? Het is belangrijk je hiervan bewust te zijn, zodat je een keuze kunt maken die beter is voor je nachtrust. 

’s Avonds laat nog snacken onderdrukt het hongergevoel slechts tijdelijk. Het leidt er vaak toe dat we later naar bed gaan dan eigenlijk goed is. Daarnaast leidt het onbewust tot een lichtere slaap of tot problemen met doorslapen. 

Als je echt trek hebt en het is te vroeg om naar bed te gaan, kies dan voor een eiwitrijk tussendoortje zoals yoghurt, sojaboontjes, kwark of noten. Dit zal je meer verzadigen en je energie geven, zonder dat het je slaap beïnvloedt.

En als je nog een stap verder wilt gaan om die late trek te voorkomen, overweeg dan eens om te kijken naar de volgorde van je avondmaaltijd. Het helpt om voor een voedzaam diner te kiezen, waarbij je eerst groenten eet en daarna pas de rest van je maaltijd. De vezels in de groenten voorkomen namelijk een glucose-piek na het eten, waardoor je minder snack-trek zal hebben. Kop thee mee en lekker onder de wol!