Wist je dat alle mensen dromen, zelfs al kun je je dromen de volgende ochtend niet herinneren? Waarom onthouden sommige mensen hun dromen dan beter dan anderen? Het betekent niet dat zij meer dromen, maar het kan wel wijzen op een lichtere slaap. Wil je dieper slapen en je slaapkwaliteit verbeteren? Dan kan het helpen om je slaap te verkorten. Klinkt gek? Misschien. En toch is het een beproefde techniek.

Ook al klinkt het tegenstrijdig; volgens de techniek van slaaprestrictie kan korter slapen leiden tot een diepere slaap. Je begint met het verminderen van je slaapduur en als je merkt dat je dieper slaapt, kun je nog iets verder verminderen. In het begin zal je vermoeider zijn, maar na zo’n twee weken leert je lichaam om efficiënter en dus dieper te slapen. 

Het is hierbij wel belangrijk dat je elke dag op hetzelfde tijdstip opstaat. Je gaat dus langzaam later naar bed, om te kijken hoe je het beste in een diepe slaap belandt. Dit zorgt voor meer herstel s ‘nachts. Dit zal je helpen om je dromen minder te onthouden, beter in-of door te slapen en om meer uitgerust wakker te worden.